Ceviz Ağacında Gübreleme Nasıl Yapılır? Ceviz ağacında gübrelemeyi üç safhaya ayırabiliriz. Birinci safha Dikim Safhası. Bildiğiniz gibi fidanlar açık kök (tüpsüz) fidan ise dikim sezonumuz fidanlar uyurken (Ekim ayından Mart ayına kadar) olmaktadır. Eğer tüplü fidanımız varsa genelde ne zaman dikildiği önemli değildir. Bu...
Saksıda elma ağacı, toprakta elma ağacı yetiştirmek gibidir. Dikkate alınması gerekenler ise şunlardır:
Tohumdan elma ağacı yetiştirmek istiyorsanız, ilk meyveleri elde etmek için 7-10 yıl beklemeniz gerekecektir. 1 ila 3 yıl içinde elma hasadı yapmak istiyorsanız, 1-2 yıllık aşılı fide satın almak üzere hemen hemen tüm ticari elma yetiştiricileri uyguladığı yöntemi takip etmeniz gerekebilir.
Zeytinde Gübreleme Nasıl Yapılır? Zeytinde gübreleme konusu zeytin yetiştiriciliğiyle ilgilenen irili ufaklı herkesin bilmesi gereken önemli noktalardan biridir. İlpasol olarak bu konuda sizleri karmaşadan uzak en net ve anlaşılır şekilde bilgilendireceğiz. Öncelik bilindiği üzere zeytin Türkiye’de daha çok kıyı kesimlerde üretimi yapılan sağlığa binlerce...
SEBZE VE MEYVE TOHUM DİKİM ZAMANI NE ZAMANDIR? Sebze ve meyve tohumları ne zaman dikilir? Her yıl sorulan kafa karıştırıcı sorulardan biri çünkü her sebzenin farklı ekim dönemi vardır. Hep birlikte inceleyelim. Son yıllarda hobi yetiştiriciliği organik ürünler yetiştirmek oldukça tercih edilmekte.Küçük bahçelerimizde,balkonlarımızda,saksılarda,hobi yetiştiriciliğinde...
ilpasol Gübre çeşitlerimiz Organik Toprak Düzenleyici Gübrelerdir. Her Türlü Tarla, Sera, Bahçe Bitkileriniz için Besleyici ve Güçlendirici, Uzun Etkili %100 Organik Gübre. Her Türlü Tarım ve Bitki Şartlarına Uyundur.Toprak yapısına göre kullanım miktarları değişiklik göstermektedir. TOPRAK VE YAPRAK ANALİZİ YAPTIRILARAK KULLANILMASI TAVSİYE EDERİZ. BİTKİ ÇEŞİDİ...
Organik ürün yetiştiriciliği için mevzuatla belirlenen şekilde üretim yapmak ve bu üretimi İlçe Tarım Müdürlükleri aracılığı ile Tarım Bakanlığı’na onaylatarak sertifika almak gereklidir. Organik tarım sertifikası denilen bu belge, üretim esnasında yapılan kontrollerle başlayan ve ürünün nihai tüketiciye ulaştığı ana kadar devam eden resmi kontrol mekanizması sonucunda verilir ve her yıl yenilenir.