Blog

Bitkilerde Katı Uygulama

BİTKİ ÇEŞİDİAĞAÇ YAŞIKULLANIM
DOZU
UYGULAMA ŞEKLİ
VE ZAMANI
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVE ÜRÜNLERİ   
ELMA-ARMUT-AYVA-MUŞMULA-YENİ DÜNYA-KUŞBURNUYENİ DİKİM1-1,5 KG -AĞAÇDİKİM ESNASINDA FİDAN ÇUKURUNA KÖK İLE TEMAS EDECEK ŞEKİLDE
UYGULANIR
ELMA-ARMUT-AYVA-MUŞMULA-YENİ DÜNYA-KUŞBURNUFİDAN2-3 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
ELMA-ARMUT-AYVA-MUŞMULA-YENİ DÜNYA-KUŞBURNUYETİŞKİN + 5 YAŞ3-5 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
TAŞ ÇEKİRDEKLİ MEYVE ÜRÜNLERİ 
KİRAZ-VİŞNE-KAYISI-ŞEFTALİ-NEKTARİ-ERİK-KIZILCIK-İĞDEYENİ DİKİM1-1,5 KG -AĞAÇDİKİM ESNASINDA FİDAN ÇUKURUNA KÖK İLE TEMAS EDECEK ŞEKİLDE
UYGULANIR
KİRAZ-VİŞNE-KAYISI-ŞEFTALİ-NEKTARİ-ERİK-KIZILCIK-İĞDEFİDAN2-3 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
KİRAZ-VİŞNE-KAYISI-ŞEFTALİ-NEKTARİ-ERİK-KIZILCIK-İĞDEYETİŞKİN + 5 YAŞ3-5 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
KİRAZ-VİŞNE-KAYISI-ŞEFTALİ-NEKTARİ-ERİK-KIZILCIK-İĞDE 
ZEYTİNYENİ DİKİM1-1,5 KG -AĞAÇDİKİM ESNASINDA FİDAN ÇUKURUNA KÖK İLE TEMAS EDECEK ŞEKİLDE
UYGULANIR
ZEYTİNFİDAN2-3 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
ZEYTİNYETİŞKİN + 5 YAŞ3-5 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
SERT KABUKLU MEYVE ÜRÜNLERİ   
CEVİZ-BADEM-FINDIK-ANTEP FISTIĞI-KESTANEYENİ DİKİM1,5-2 KG -AĞAÇDİKİM ESNASINDA FİDAN ÇUKURUNA KÖK İLE TEMAS EDECEK ŞEKİLDE
UYGULANIR
CEVİZ-BADEM-FINDIK-ANTEP FISTIĞI-KESTANEFİDAN2-3 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
CEVİZ-BADEM-FINDIK-ANTEP FISTIĞI-KESTANEYETİŞKİN + 5 YAŞ3-5 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
ÜZÜMSÜ MEYVE ÜRÜNLERİ   
ÜZÜM-KİVİ-DUT-İNCİR-NARYENİ DİKİM1-1,5 KG -AĞAÇDİKİM ESNASINDA FİDAN ÇUKURUNA KÖK İLE TEMAS EDECEK ŞEKİLDE
UYGULANIR
ÜZÜM-KİVİ-DUT-İNCİR-NARFİDAN2-3 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
ÜZÜM-KİVİ-DUT-İNCİR-NARYETİŞKİN + 5 YAŞ3-5 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
TURUNÇGİL MEYVE ÜRÜNLERİ   
PORTAKAL-MANDİLANA-GREYFURT-LİMONYENİ DİKİM1-1,5 KG -AĞAÇDİKİM ESNASINDA FİDAN ÇUKURUNA KÖK İLE TEMAS EDECEK ŞEKİLDE
UYGULANIR
PORTAKAL-MANDİLANA-GREYFURT-LİMONFİDAN2-3 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
PORTAKAL-MANDİLANA-GREYFURT-LİMONYETİŞKİN + 5 YAŞ3-5 KG -AĞAÇYAPRAK,TAÇ İZDÜŞÜMÜNE,KÖK BÖLGESİNE 10cm EN 10cm DERİNLİKTE ÇUKUR
AÇILARAK GÜBRE SERPİLİR ÜZERİ KAPATILIR 
MUZYENİ DİKİM2-2,5 KG -KÖKDİKİM ESNASINDA KÖK ÇUKURUNA UYGULANIR
MUZYETİŞKİN 3-4 KG – AĞAÇKÖK DİBİNE UYGULANIR
ÇİLEKFİDE25-30 gr – FİDEDİKİM ÖNCESİ HER FİDE ÇUKURUNA UYGULANIR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X