ÜRÜN | UYGULAMA DÖNEMİ | | KULLANIM DOZU | SU MİKTARI |
BAHAR TAHILLARI | 1. UYGULAMA | TOHUMLARIN ISLATILMASI DÖNEMİ | 1 TON TOHUMA – 400 ml. | 20 lt. – 40 lt. |
BUĞDAY-YULAF-MISIR | 2.UYGULAMA | FİLİZ (İLK ÇİFT YAPRAK ) DÖNEMİ | 1 DEKARA – 150 ml. – PÜSKÜRTME | 30 lt.- 60 lt. |
ARPA-ÇAVDAR-YONCA VB. | 3. UYGULAMA | SAP(BAŞAĞIN)OLUŞUM DÖNEMİ BAŞI | 1 DEKARA – 200 ml. – PÜSKÜRTME | 40 lt.- 80 lt. |
KIŞ TAHILLARI | 1. UYGULAMA | TOHUMLARIN ISLATILMASI DÖNEMİ | 1 TON TOHUMA – 400 ml. | 20 lt. – 40 lt. |
BUĞDAY-YULAF-MISIR | 2.UYGULAMA | FİLİZ (İLK ÇİFT YAPRAK ) DÖNEMİ | 1 DEKARA – 150 ml. – PÜSKÜRTME | 30 lt.- 60 lt. |
ARPA-ÇAVDAR- VB. | 3. UYGULAMA | İLKBAHAR BÜYÜME (VEJETASYON) DÖNEMİ BAŞI | 1 DEKARA – 200 ml. – PÜSKÜRTME | 40 lt.- 80 lt. |
| 1. UYGULAMA | YUMRUNUN ISLATILMASI DÖNEMİ | 1 TON YUMRU KÖKE 400 ml. | 20 lt. – 40 lt. |
PATATES-YER FISTIĞI | 2.UYGULAMA | TAM FİLİZLENME DÖNEMİ | 1 DEKARA – 200 ml. – PÜSKÜRTME | 40 lt.- 80 lt. |
| 3. UYGULAMA | İLK ÇAPALAMADAN HEMEN ÖNCESİ | 1 DEKARA – 150 ml. – PÜSKÜRTME | 30 lt.- 60 lt. |
| 4. UYGULAMA | ÇİÇEK TOMURCUKLARININ OLUŞUMU DÖNEMİ | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 60 lt.- 120 lt. |
ŞEKER PANCARI | 1. UYGULAMA | ÇENEK YAPRAKLARININ OLUŞUMU DÖNEMİ | 1 DEKARA – 150 ml. – PÜSKÜRTME | 30 lt.- 60 lt. |
HAVUÇ-ŞALGAM-KIRMIZI | 2.UYGULAMA | İLK UYGULAMADAN 20-30 GÜN SONRA | 1 DEKARA – 250 ml. – PÜSKÜRTME | 50 lt.- 100 lt. |
PANCAR-TURP VB. | 3. UYGULAMA | İKİNCİ UYGULAMADAN 60-70 GÜN SONRA | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 60 lt.- 120 lt. |
PATLICANGİLLER 1 | 1. UYGULAMA | TOHUMLARIN ISLATILMASI DÖNEMİ | 1 KG TOHUMA 5 ml. | 50 ml. – 100 ml. |
AÇIK ALANDA FİDELEME | 2.UYGULAMA | DİKİM ÖNCESİ VİOLDEKİ ISLATIMASI DÖNEMİ | 100.000 BİTKİYE 5 lt. | 250 lt.- 120 lt. |
DÖNEMİ İÇİN EKİM METODU | 3. UYGULAMA | FİDELERİN YERLERİNİ DEĞİŞTİRDİKTEN 3-4 GÜN SONRASI | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 60 lt.- 600 lt. |
DOMATES-BİBER-PATLICAN | 4. UYGULAMA | ÇİÇEK TOMURCUKLARININ OLUŞUMU DÖNEMİ | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 60 lt.- 120 lt. |
CHERNY-DOMATES VB. | 5. UYGULAMA | SON UYGULAMADAN 15 GÜN SONRASI | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 60 lt.- 120 lt. |
PATLICANGİLLER 2 | 1. UYGULAMA | TOHUMLARIN ISLATILMASI DÖNEMİ | 1 KG TOHUMA 5 ml. | 50 lt.- 100 lt. |
AÇIK HAVADA FİDELEME OLMADAN | 2.UYGULAMA | İLK 3-4 YAPRAK ÇIKMA DÖNEMİ | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 50 lt.- 150 lt. |
TOPRAĞA EKİM METODU DOMATES | 3. UYGULAMA | ÇİÇEK TOMURCUKLARININ OLUŞUMU DÖNEMİ | 1 DEKARA – 500 ml. – PÜSKÜRTME | 100 lt.- 250 lt. |
BİBER-PATLICAN CHERNY – VB. | 4. UYGULAMA | SON UYGULAMADAN 15 GÜN SONRASI | 1 DEKARA – 400 ml. – PÜSKÜRTME | 80 lt.- 200 lt. |
KABAKGİLLER | 1. UYGULAMA | TOHUMLARIN ISLATILMASI DÖNEMİ | 1 KG TOHUMA 5 ml. | 50 lt.- 100 lt. |
KARPUZ-KAVUN-SALATALIK | 2.UYGULAMA | 3.YAPRAKLARIN GELİŞİM DÖNEMİ | 1 DEKARA – 200 ml. – PÜSKÜRTME | 40 lt.- 80 lt. |
KABAK-BAL KABAĞI VB. | 3. UYGULAMA | ÇİÇEK TOMURCUKLARININ OLUŞUMU DÖNEMİ | 1 DEKARA – 200 ml. – PÜSKÜRTME | 40 lt.- 80 lt. |
| 4. UYGULAMA | SON UYGULAMADAN 20 GÜN SONRASI | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 60 lt.- 120 lt. |
LAHANA GRUBU | 1. UYGULAMA | TOHUMLARIN ISLATILMASI DÖNEMİ | 1 KG TOHUMA 5 ml. | 100 lt.- 150 lt. |
BEYAZ-KIRMIZI-KARA-YAPRAK | 2.UYGULAMA | DİKİM ÖNCESİ VİOLDEKİ ISLATIMASI DÖNEMİ | 100.000 BİTKİYE 5 lt. | 250 lt.- 500 lt. |
BRÜKSEL LAHANA-BROKOLİ VB. | 3. UYGULAMA | FİDELER EKİLDİKTEN 10 GÜN SONRASI | 1 DEKARA – 200 ml. – PÜSKÜRTME | 80 lt.- 140 lt. |
| 4. UYGULAMA | LAHANA KOÇANI OLUŞTUĞU DÖNEM | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 60 lt.- 120 lt. |
MEYVE AĞAÇLARI | 1. UYGULAMA | YAPRAK TOMURCULARIN YAPRAK VERMEDEN ÖNCESİ | 1000 AĞACA 3-5 lt.-PÜSKÜRTME | 1200 lt. -3000 lt |
ŞEFTALİ-KAYISI-ELMA-KİRAZ-VİŞNE-NEKTARİN | 2.UYGULAMA | TOMURCUKLARIN ÇİÇEK AÇMA DÖNEMİ BAŞI | 1000 AĞACA 3-5 lt.-PÜSKÜRTME | 800 lt. -3000 lt |
NAR-ZEYTİN-İNCİR-KİVİ-ARMUT-BADEM-ERİK | 3. UYGULAMA | ÇİÇEK AÇMA BİTİMİNDEN 10 GÜN SONRASI | 1000 AĞACA 3-5 lt.-PÜSKÜRTME | 800 lt. -3000 lt |
| 1. UYGULAMA | TOHUMLARIN ISLATILMASI DÖNEMİ | 1 KG TOHUMA 5 ml. | 125 lt.- 250 lt. |
SOĞAN – SARIMSAK | 2.UYGULAMA | EKMEDEN ÖNCE YUMRU KÖKLERİN ISLATILMASI | 1 TON YUMRUYA 2 lt. | 400 lt.- 800 lt. |
PIRASA VB | 3. UYGULAMA | BÜYÜME VEJETASYON DÖNEMİ BAŞI | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 60 lt.- 120 lt. |
| 1. UYGULAMA | BESİ SUYU HAREKET (ASMA AĞLAMA) DÖNEMİ | 1000 AĞACA 4-5 lt.-PÜSKÜRTME | 800 lt. -3000 lt |
ÜZÜM | 2.UYGULAMA | TOMURCUKLANMA VE ÇİÇEK DÖNEMİ | 1000 AĞACA 2-5 lt.-PÜSKÜRTME | 400 lt. -2000 lt |
| 3. UYGULAMA | MEYVELERİN BÜYÜME DÖNEMİ | 1000 AĞACA 3-5 lt.-PÜSKÜRTME | 600 lt. -3000 lt |
| 1. UYGULAMA | İLKBAHAR BÜYÜME (VEJETASYON) DÖNEMİ BAŞI | 1 DEKARA – 500 ml. – PÜSKÜRTME | 100 lt.- 200 lt. |
ÇİLEK | 2.UYGULAMA | ÇİÇEKLENME DÖNEMİ | 1 DEKARA – 500 ml. – PÜSKÜRTME | 100 lt.- 200 lt. |
| 3. UYGULAMA | ÇİLEK TOPLAMADAN 5-10 GÜN SONRA | 1 DEKARA – 500 ml. – PÜSKÜRTME | 100 lt.- 200 lt. |
MEYVE FUNDALIKLARI | 1. UYGULAMA | KÖK SİSTEMİNDEKİ SÜRGÜNLERİN 3 SAAT ISLATILMASI | 50 ml. FERBANAT | 10 lt. |
FINDIK-CEVİZ-SİİRT-ANTEP FISTIK | 2.UYGULAMA | İLKBAHARDA TOMURCUKLARDAN YAPRAK ÇIKMADAN ÖNCE | 1 FUNDALIĞA 2 ml. PÜSKÜRTME | 200 lt.- 400 lt. |
FRENK ÜZÜMÜ | 3. UYGULAMA | ÇİÇEK TOMURCUKLARIN AÇMA DÖNEMİ | 1 FUNDALIĞA 2 ml. PÜSKÜRTME | 200 lt.- 400 lt. |
AHUDUDU VB. | 4. UYGULAMA | ÇİÇEK AÇMA BİTİMİNDEN 10 GÜN SONRASI | 1 FUNDALIĞA 3 ml. PÜSKÜRTME | 200 lt.- 400 lt. |
YEŞİLLİKLER | 1. UYGULAMA | TOHUMLARIN ISLATILMASI DÖNEMİ | 1 KG TOHUMA 5 ml. | 100 lt.- 200 lt. |
MAYDONOZ-DERE OTU -FESLEĞEN | 2.UYGULAMA | İLK ÇİFT YAPRAK FİLİZLENME DÖNEMİ | 1 DEKARA – 300 ml. – PÜSKÜRTME | 60 lt.- 120 lt. |
KEREVİZ -SAFRAN – MARUL VB. | 3. UYGULAMA | 2 UYGULAMADAN 12-14 GÜN SONRA | 1 DEKARA – 400 ml. – PÜSKÜRTME | 80 lt.- 160 lt. |
MUZ PALMİYELERİ | 1. UYGULAMA | İLKBAHAR BÜYÜME (VEJETASYON) DÖNEMİ BAŞI | 1 BİTKİYE 10 ml.PÜSKÜRTME | 1 lt. – 2lt. |
| 2.UYGULAMA | BÜYÜME VEJETASYON DÖNEMİNDEN 20 GÜN ARALIKLARLA | 1 BİTKİYE 10 ml.PÜSKÜRTME | 1 lt. – 1,5 lt. |